×
Család-barát

Egészbesült sertésszűz gombákkal, zöldségekkel

Hozzávalók 4 főre:
• Sertésszűz 4 db 60 dkg
• Olivaolaj 0,5 dl
• Só 3 dkg
• Vegyes bors ízlés szerint
• Vegyes friss gombák 60 dkg
• Spárga 12 szál
• Cukkini 1 db
• Zöldhagyma 4 szál
• Mini paradicsom 8 – 12 db
• Édesburgonya 2 db
• Californiai paprika 1 – 2 db
• Friss fűszernövény ízlés szerint 2 szál

Elkészítés:
A sertésszüzeket sózzuk, borsozzuk majd a hűtőben állni hagyjuk .
A zöldségeket alapos mosás után fajtánkként feldolgozzuk.
A gombákat cikkre vagy szeletre vágjuk.
A cukkinit vastagabb szeletre daraboljuk.
A spárgát hámozzuk, majd leforrázzuk sós és enyhén citromos vízben. Utána kihűtjük.
Zöldhagymát hosszában félbevágjuk.
Az édesburgonyát meghámozzuk és a spárga levében 5 percig főzzük. Kihűtjük.
Californiai paprikát szeletekre daraboljuk.

A serpenyőt olajjal kikenjük és felforrósítjuk. Beletesszük a sertésszüzeket és körbe jól megpirítjuk. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet és még kb. 10 percig sütjük, amiből az utolsó 5 perc fedő alatt legyen. Így elkerülhető, hogy a közepe véres maradjon a húsnak.
Közben egy másik serpenyőkben a zöldségeket a spárga kivételével külön-külön megpirítjuk. Magas hőmérsékleten tartva kb. 2 – 3 perc alatt átforgatva pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, friss fűszernövénnyel ízesíthetjük. Amikor megpirultak a zöldségek helyezzük tepsire, hogy a sütőben melegen tudjuk tartani.
Tálalás:
A sertésszüzeket 3 – 4 darabra vágjuk és tányérra helyezzük. Mellé a zöldségeket ízlésesen felrakjuk. Tetejét a friss fűszernövénnyel megszórjuk. Díszítésnek, csírát vagy a friss fűszernövényt szálas formában ráhelyezzük.

További olvasnivalók