×
Család-barát

Baconba tekert csirkemellfilé mentás eperraguval

Hozzávalók 4 főre:
• Csirkemellfilé 4 db 60 dkg
• Bacon szalonna szeletelt 4 – 8 szelet
• Olaj 0,5 dl
• Só 1 dkg
• Vegyes bors ízlés szerint
• Eper 60 dkg
• Mentalevél 4 szál
• Méz 5 dkg

Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk majd a baconszalonnába göngyöljük.
Az epreket alapos mosás után negyedekbe vágjuk. A mentalevél egy részét összevágjuk, egy részét dekorációnak meghagyhatjuk.
A serpenyőt olajjal kikenjük és felforrósítjuk. Beletesszük a csirkemelleket és körbe jól megpirítjuk a baconszalonnás részt. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet és még kb. 10 percig sütjük, amiből az utolsó 5 perc fedő alatt legyen. Így elkerülhető a kiszáradása a húsnak.
Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk habzásig a mézet és rátesszük az epret. Magas hőmérsékleten tartva kb. 2 perc alatt átforgatva pirítjuk az epret és rászórjuk a vágott mentát.
Tálalás:
A csirkemellet 3 – 4 darabra vágjuk és tányérra helyezzük. Mellé az epret felhalmozzuk. Díszítésnek mentalevelet használjunk szárával.

További olvasnivalók