×
Család-barát

Húsvéti sonkás-tojásos cukkini cheddar sajtszószban, új hagymával, friss petrussal

 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180C fokra. Rács középen, alsó-felső sütési módra állítjuk.
A sajtmártáshoz közben egy magasabb falú edényben a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, és egy kézi habverő segítségével simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt cheddar sajtot, sót és borsot. Amint a sajt felolvadt levesszük a tűzről.
A cukkinit hámozzuk és vékony szeletekre felszeleteljük. A petrust és az újhagymát megmossuk és felaprítjuk apróra.
A tepsi aljába helyezzük a sonkát, főtt tojást, cukkinit. Ráöntjük a sajtmártásunkat, rászórjuk a friss petrust, az újhagymát, és mehet is az előmelegítette sütőbe. 30-32 perc alatt megsül. Amikor már szép tűzpiros a teteje akkor készen is van. Jó étvágyat!

Hozzávalók:
Maradék húsvéti sonka darabokra vágva
Maradék húsvéti főtt tojás 4-5 db szeletelve
1 db kisebb cukkini szeletelve
Maradék 2-3 db új hagyma
1 csomag friss petrus
Cheddar sajtszószhoz:
50 gr teavaj
50 gr liszt
500 ml tej
1,5 teáskanál tengeri só
5 tekerés színes bors
250 gr vörös cheddar sajt reszelve

További olvasnivalók