×
Család-barát

Mókás tarka húsvéti kekszek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
7,5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tojás
12,5 dkg vaj

A díszítéshez:
1 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 ½ ek. citromlé
ételfesték
ételfesték filctoll

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a szárazanyagokat: cukrokat, lisztet, sütőport és a sót. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, azaz a tojást, a felkockázott hideg vajat és 6 ek. jéghideg vizet. Robotgép gyúrófejével alaposan összedolgozzuk. Ezután kézzel simává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 60 percre hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. ½ cm vastagra, és kiszúrjuk belőle a formákat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-9 percig sütjük. Majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a cukormázat: keverjük simára a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével. Simítsuk el a kekszen és díszítsük ízlés szerint.

További olvasnivalók