×
Család-barát

Töltött csirkemell karalábé pürével, és színes tavaszi zöldekkel (4 személyre)

A csirkemellét nagy szeleteknek formázom.
Megsózom

Töltelék
Az almát és a zeller gumót lereszelem.
Serpenyőben szárazon megpirítom.
Egy másik serpenyőben kevés napraforgó olajon megpirítom az apróra vágott újhagymát, a kis kockákra vágott gombát, és csirkemájat.
Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
Keverek hozzá tojást, vágott petrezselyem zöldet, és kevés forrázott zöldborsót.
A tölteléket összegyúrom, és betöltöm a csirke mellébe.
Összecsavarom szeletelt baconnal, és kevés zsiradékban fedő alatt megsütöm.
2 db csirke mell filé
1 db Kb 250 gr zellergumó
1 db Kb 150 gr alma
100 gr gomba
150 gr csirkemáj
50 gr zöldborsó
1 cs újhagyma
1 cs petrezselyem zöldje
1 db tojás
150 gr étolaj

Köret:
A zöldségeket összevágom.
Kevés étolajban, forró serpenyőben megpirítom.
Ízesítem sóval, őrölt borssal, és citrom levével
A karalábét megfőzöm. Ízesítem sóval, és citromlével.
Összeturmixolom. Vajjal krémesre keverem
5 db karalábé
50 gr bébispenót levél
1 db nagyobb sárgarépa
1 cs hónapos retek
1 db fehérrépa
1 cs újhagyma
só, őrölt bors
1 db citrom
80 gr teavaj

További olvasnivalók