Család-barát

Dobostorta

Dobos piskóta
17 dkg tojás fehérje
11 dkg kristálycukor
17 dkg tojás sárgája
6 dkg kristálycukor
17 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj

A tojásfehérjét felverjük a 17dkg cukorral.
A tojássárgáját felverjük a 11 dkg cukorral
Előbb a fehérje egy részét elkeverjük a sárgájával, majd az egészet összekeverjük óvatosan.
Ehhez hozzákeverjük, belehajtjuk a lisztet
Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Zsírozott, lisztezett tepsiben kikenjük kerek formákra
Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon sütjük.

Dobos Krém (egy kis tortához)
3 tojás (15dkg)
12 dkg porcukor
14 dkg vaj
vaniliás cukor, 2cl rum
3 dkg kakaópor (fekete, holland 20-22%)
12 dkg csokoládé (60%)
1 dkg kakaóvaj/ vagy sima vaj otthon
1 dkg kakaómassza (otthon +1dkg kakaópor)

Felverjük az egész tojásokat a cukorral gőz fölött.
Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóport.
Felolvasztjuk a csokoládét gőz fölött, beletesszük a kakaóvajat, és a kakaómasszát.
Keverés közben hozzáadjuk a tojásos cukorhoz a 2. és 3. pontban szereplő anyagokat.
Hagyjuk kihűlni.
Betöltés előtt újra kihabosítjuk a krémet.

Dobos cukor

10dkg kristálycukrot egy lábasban felolvasztunk, aranybarnára olvasztjuk.
Ráöntjük a legfelső piskótalapra, elkenjük és még melegen vajazott késsel felvágjuk.

További olvasnivalók