Család-barát

Szarvasborjú gerinc édesburgonyapürével, kakukkfüves céklával, medvehagymás gombákkal

Elkészítés:
A borjú gerincet lehártyázzuk 6%-os sóoldatba helyezzük 60 percre.
Vakum zacskóba helyezzük vajjal, fokhagymával, friss kakukkfűvel és 40 percre sous vide kádba helyezzük 60 fokon.
A húst megkérgezzük, és tálalásig pihentetjük.
A céklát egy marináló lébe helyezzük, sóval, római köménnyel, balzsamecettel, cukorral, kakukkfűvel ízesítjük.
Az édesburgonyát tejszínben főzzük sóval, vajjal, borssal ízesítjük, majd pürésítjük.
A gombákat sóval, borssal ízesítjük és olívaolajon a medvehagymával együtt lepirítjuk.
Az elkészült alapanyagokat tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre:
Szarvasborjú gerinc 80 dkg
Vaj 20 dkg
Olívaolaj 1 dl
Kakukkfű 4-5 szál
fokhagyma 3 gerezd
édesburgonya 60 dkg
tejszín 0,5 l
só 8 dkg
bors 1 dkg
cékla 20 dkg
római kömény
balzsamecet
cukor 5 dkg
méz 3 kg
ecet 0.01 dl
medvehagyma 10 szál
gomba vegyesen 20 dkg

További olvasnivalók