Család-barát

Padlizsán mini pizzák

Hozzávalók:

– 1 db padlizsán
– 2 csipet só
– 1 tk. olívaolaj
– fél citrom leve
– 60 g paradicsompüré (Happy Frucht)
– 1 csipet morzsolt oregánó
– 1 csipet morzsolt bazsalikom
– 20 g csirkemell sonka
– 35 g light feta sajt
– 15 g pecorino vagy egyéb intenzív ízű sajt

Elkészítés:

A sütőt felmelegítjük 200 fokra. A padlizsánt megmossuk és ujjnyi vékonyra szeleteljük. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mind a két oldalát meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, majd megsózzuk. A paradicsompürét egy tálba öntjük, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, összekeverjük és a padlizsánszeletekre kanalazzuk. A sonkát és a fetát felkockázzuk és a szeletek tetejére szórjuk. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Amíg forró ráreszeljük az intenvíz sajtot majd tálaljuk.

További olvasnivalók