Család-barát

Körtés-kecskesajtos ínyenc csirkemell joghurtos-narancsos salátával

Hozzávalók:
Húshoz:
– 300 g csirkemell filé
– 1 ek. olivaolaj
– 2 csipet só
– 1 csipet őrölt fekete bors
– 1 csipet morzsolt oregánó

Feltét:
– 1 db körte (vilmoskörte vagy bosc kobak)
– 60 g kecskesajt ( Alpenmark Ziegenkäse, laktózmentes)

Köret:
– 3 nagy marék salátamix
– 3 szál zeller
– 3 db felezett dió

Öntet:
– fél narancs leve
– 50 g natúr joghurt
– 1 csipet só
– 1 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, felszeleteljük. Sóval, borssal és morzsolt oregánóval fűszerezzük és meglocsoljuk olivaolajjal. Mind a szeleteket mind a két oldalán serpenyőben aranybarnára sütjük majd hőálló tálba fektetjük. A körtét megmossuk, meghámozzuk majd vékony cikkeket vágunk belőle és a csirke tetejére fektetjük, úgy hogy befedjük vele a húst. A sajtot felszeleteljük és a körtére fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. A sütés vége felé betesszük a diókat a csirkeszeletek mellé és amikor azok is megpirultak elkészült a hús. Sütés után 15 percig pihentetjük a sütőben a csirkeszeleteket, hogy omlós legyen a hús. A salátaöntethez facsarjuk ki fél narancs levét, adjuk hozzá a joghurtot és ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor tegyük a tányérra a hússzeleteket, halmozzuk fel mellette a salátát, vágjunk vékony szeleteket a szárzellerből, ezt is halmozzuk a salátára, amit a végén meglocsolunk az öntettel, a diókat pedig helyezzük a hússzeletekre.

További olvasnivalók