Család-barát

Batátából desszertet

Lila batátás energiagolyó
Hozzávalók (kb. 18 db-hoz)
– 100 g lila batáta megfőzve
– 150 g zabpehely
– 50 g dió
– 200 g datolya (mag nélkül)
Hempergetéshez: kakaópor, céklapor, szezámmag, kendermag, lenmag

Elkészítés:
A batátát megpucoljuk, megfőzzük. A zabpelyhet és a diót külön-külön ledaráljuk. A datolyát is az aprítógépbe tesszük, majd minden hozzávalót kézzel összegyúrunk. Kis golyókat formázunk bele, és meghempergetjük ízlés szerint magvakban, kakaó- és céklaporban.

Lila batátás müzliszelet
Hozzávalók (kb. 9 db-hoz)
– 125 g lila batáta megfőzve
– 50 g aszalt áfonya
– 50 g datolya (mag nélkül)
– 100 g zabpehely
– 1 marék törökmogyoró
– aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
A batátát megpucoljuk, megfőzzük. Az aszalt áfonyát a datolyával aprítógépbe tesszük. A törökmogyorót és az aszaltgyümölcsöket durvára vágjuk. Minden hozzávalót összegyúrunk, és kézzel megformázzuk egy tepsin. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint csokiba is márthatjuk.

Lila batátás zabkása
Hozzávalók (1 adaghoz)
– 100 g lila batáta megfőzve
– 100 g zabpehely
– 350 ml növényi tej
– 2 banán
– 1 marék dió
– aszalt áfonya
– mandula

Elkészítés:
A batátát megpucoljuk, megfőzzük. A zabpelyhet a növényi tejjel egy lábosban odatesszük, az egyik banánt belekarikázzuk és egyet forralunk rajta. Hozzáadjuk a főtt batátát is. Egy mélytányérba kiszedjük, a tetejét díszítjük magvakkal, aszaltgyümölcsökkel és a maradék banánnal.

További olvasnivalók