Család-barát

Halburger és Füstölt harcsás halburger

Halburger:

Elkészítés:
A harcsafilét roston vagy paprikás lisztbe forgatva bő zsírban kisütjük. A puffancsot kettévágjuk és rostlapon mindkét belső oldalát megpirítjuk.
A majonézt összekeverjük a lilahagymával és a reszelt csemegeuborkával majd a puffancs megpirított részeit ízlés szerint megkenjük. Megszórjuk salátával és belehelyezzük a sült halszeletet. Ízlés szerint tehetünk bele paradicsomot.

Hozzávalók 1 személyre:
15 dkg harcsafilé
1 db hamburger zsemle, puffancs
madársaláta, vagy jégsaláta
5 dkg majonéz
5 dkg reszelt csemegeuborka
5 dkg kockázott lila hagyma

Füstölt harcsás halburger:

Elkészítés:
A füstölt harcsa szeletet bő zsírban kisütjük, majd ha van rajta a bőrét eltávolítjuk.
A majonézt összekeverjük a reszelt tormával, ízlés szerint ki mennyire erősen szereti, majd belekeverjük a kockára vágott főtt tojást
A puffancsot kettévágjuk mindkét belső oldalát rostlapon megpirítjuk, majd megkenjük a tormás majonézes, főtt tojásos szósszal. Ráfektetjük a harcsaszeltet a salátát és a vékony karikára vágott hónapos retket.

Hozzávalók 1 személyre:
15 dkg füstölt harcsafilé
1 db hamburger zsemle vagy puffancs
madársaláta vagy jégsaláta
hónapos retek
1 db főtt tojás
majonéz
reszelt torma

További olvasnivalók