Család-barát

Spenótos tészta

Elkészítés:
Feltesszük a tésztát vízben főzni, kevés olajjal és sóval. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát és a parajt, pár percig pároljuk őket együtt, pici víz hozzáadásával, amikor a paraj kicsit megfonnyadt felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Amikor megfőtt a tészta, leöntjük a főzővízét és összekeverjük a spenótos szósszal, reszelt sajttal a tetején táláljuk.

Hozzávalók 4 adagra:
300 g fagyasztott leveles paraj
1 kicsi vöröshagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
150 ml 10%-os főzőtejszín
280 g teljes kiőrlésű vagy durum penne
120 g light trappista sajt
kevés olaj
kevés só, bors

További olvasnivalók