Elkészítés:
A céklát főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. A csicseriborsó konzerv levét öntsük le. A csicseriborsót a céklával, citromlével, tahinivel, fokhagymával turmixoljuk össze (botmixerrel vagy késes aprítóval). Majd ízesítsük római köménnyel, olívaolajjal, sóval, borssal.
A humuszt kenhetjük teljes kiőrlésű kenyérre szendvicskrémként, de remek mártogatós is zöldségekhez.
Hozzávalók 4 adagra:
1 csicseriborsó konzerv (lecsepegtetve kb. 260 g)
200 g cékla
¼ citrom leve
1 ek. tahini
1 gerezd fokhagyma
1 tk. római kömény
2 tk. olívaolaj
kevés só, bors
Tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyérszeletek, sárgarépa, szárzeller, petrezselyemzöld