×
Család-barát

Epres-túrós Rétestorta

Hozzávalók:
2 cs.friss réteslap (nem fagyasztott)
75 dkg.túró
25 dkg.eper
3 tojás
20 dkg.cukor
2 cs.vaníliás cukor
2 cs.vaníliás pudingpor
7,5 dl.tej

Elkészítés:
Kapcsos tortaformát kiolajozunk!
Beleterítünk 2 réteslapot!
A túrót, cukrokat tojás sárgáját összekeverjük.
A fehérjét felverjük, óvatosan a túrós töltelékhez keverjük.
1 réteslapot középen hosszában megterítjük túróval ( kb.3 evőkanál), rászeleteljük az epret.
Mindkét oldalát középre behajtjuk és feltekerjük.
Állítva beletesszük a tortaformába.
Addig csináljuk ezt, míg a tortaforma megtelik.
170 fokon légkeveréssel sütjük 20 percig.
Közben a pudingot elkészítjük a tejjel.
20 perc után ráöntjük a torta tetejére és még 30 percet sütjük!
Ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából és díszitjük friss eperrel!
Célszerű előző este elkészíteni!

További olvasnivalók