Család-barát

Tojás (vagy omlett) tekercs

 

Elkészítés:
Az omletthez a tojásokat 1 ek, vízzel habosra keverjük, 1 csipet sóval és aprított petrezselyemmel ízesítjük. Egy kb. 18-20 centi átmérőjű serpenyőt alacsony lángon felmelegítünk, vékonyan kikenjük olajjal, majd beleöntjük a habosra felvert tojást. Minél habosabbra keverjük ki a tojást, annál levegősebb lesz a tojáslepény. Fedő alatt sütjük, amíg összeáll a tojáslepény. Ezt követően óvatosan megfordítjuk, hogy teljesen átsüljön. Arra figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.

Ráhalmozunk a vékonyan felcsíkozott sárgarépából és a leheletvékonyra felvágott lilakáposztából. Megszórhatjuk jó minőségű reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, ujjnyi, 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és már csomagoljuk is az uzsonnás dobozba.
TIPP:
– ha marad a hétvégi sültből, feltekerés előtt tépkedjünk belőle a lepényre
– szezonális zöldségekkel remekül variálható, friss spenóttal a legfinomabb, de zsenge édes zöldborsóval, vékonyan felszeletelt hónapos retekkel vagy bébi cukkinivel is szuper tízórai, uzsonna lehet
– ha a gyerekek szeretik, tehetünk bele illatosra pirított, durvára aprított napraforgómagot, vagy tökmagot
– tavasszal zsenge újhagymát is karikázhatunk a felvert tojáshoz még sütés előtt

Hozzávalók 1 gyereknek
1 vagy 2 tojás, a gyerek étvágyától függően
1 csipet só
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
1 ek. olaj a sütéshez
sárgarépa vékonyan felcsíkozva (le is reszelhetjük a reszelő nagylukú oldalán)
1 tényleg nagyon kicsi fej lilakáposzta
5 dkg kevés jó minőségű edami vagy gouda sajt ízlés szerint (elhagyható)

További olvasnivalók