×
Család-barát

Fahéjas – diós – kakaós keksz aszalt meggyel

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeverésen). A sütőtepsit béleljük ki sütőpapírral.
Az aszalt meggyet éles késsel aprítsuk fel.
Minden hozzávalót tegyünk egy nagy keverőtálba és egy fakanállal alaposan keverjük össze. Ragacsos állagú tésztát kapunk.
Nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat és tegyük őket a tepsire. Kissé lapítsuk el a golyók tetejét, hogy nagyjából 0.5 cm vastag korongokat kapjunk.
12-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Forrón még puhák, de mire kihűlnek, kívül ropogósra szilárdulnak.
TIPP:
– a kakaóport lecserélhetjük darált zabpehelyre
– ha van otthon, reszeljük bele fél kezeletlen citrom héját. Már tudunk venni helyben, Magyarországon is termett kiváló minőségű kezeletlen citromot. Érdemes utánajárni.
– az aszalt meggyek sárgabarackra, szilvára, vagy cseresznyére is cserélhetjük
– cukor helyett használhatunk termelői napraforgó mézet, ami jól bírja a magas hőfokon történő sütést, ráadásul szervezeterősítő és gyulladáscsökkentő hatása is van

Hozzávalók 25 – 30 darabhoz
30 dkg darált dió
3 dkg holland kakaópor
5 dkg aszalt meggy
2 db tojás
5 dkg finomítatlan nádcukor
1 tk. őrölt fahéj
csipet só

További olvasnivalók