Család-barát

Aszalt gyümölcsös müzligolyó

Elkészítés:
A napraforgómagot kis lángon világos aranybarnára pirítjuk.
Minden hozzávalót a késes aprítóba teszünk és először alacsonyabb fokozaton aprítani kezdjük, majd amikor már könnyebben viszi a gép, magas fokozaton összedolgozzuk a masszát. Ha kell, adunk hozzá vizet (vagy szűretlen rostot almalevet).
Azonnal formázható, nem igényel előzetes hűtést. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk. Jól záródó dobozban, hűtőben tárolva 1 hétig eláll.
TIPP:
– ízlés szerint variálhatjuk az aszalványokat: mehet bele sárgabarack, aszalt szilva, meggy
– apríthatunk bele jó minőségű 60%-os étcsokoládét
– ha nagyobb gyerekeknek készül, cseppentsünk a masszához 1 csepp 100%-os tisztaságú levendula illóolajat

Hozzávalók nagyjából 20 db golyóhoz
5 dkg zabpehely
13 dkg aszalt sárgabarack
1 db kezeletlen citrom héja és leve
1 -2 ek. virágméz
1 csipet só
2,5 dkg napraforgó mag
2.5 dkg tökmag
2-3 ek. víz
opcionálisan: jó minőségű 60%-os étcsokoládé

További olvasnivalók