Család-barát

Édesburgonya saláta lencsével

Elkészítés:
A répát, krumplit, hagymát pucoljuk meg, előbbi kettőt vágjuk kockákra, utóbbit szeletekre.
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg chilipehellyel, ha szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, kb. 30 percig süssük, míg minden puha és pirult nem lesz. A lencsét közben főzzük puhára, ha konzervet használunk, öntsük le a levét, öblítsük át. Kicsit melegítsünk rá a lencsére, ha konzerv volt, mert melegen jobban magába szívja a fűszereket, önteteket. A lencséhez adjuk hozzá a pirult zöldségeket és a rukkolát, majd öntsük nyakon a balzsamecettel és az olívaolajjal.

Hozzávalók 2 személyre:

1 db répa
1/2 fej vöröshagyma
1 db édesburgonya (vagy sütőtök)
1,5 ek olaj
1 ek balzsamecet
12,5 dkg lencse – konzerv – akkor nem kell külön főzni
25 g rukkola
ízlés szerint chilipehely

 

 

További olvasnivalók