Család-barát

Sertéssült párolt savanyú káposztával és fehér knédlivel

 

Hozzávalók:

Sertéssült
• Sertés comb 1 kg
• Só 5 dkg
• Őrölt kömény 1 dkg
• Fokhagyma 2 gerezd
• Vöröshagyma 10 dkg
• Sertés zsír 10 dkg
• Őrölt fekete bors 2 g

Párolt savanyú káposzta
• Sertés zsír 5 dkg
• Savanyú káposzta 80 dkg
• Babérlevél 2 db
• Só 2 dkg
• Cukor 1 dkg

Fehér knédli
• Finomliszt 0,5kg
• Tej 0,5l
• Élesztő 2 dkg
• Só 3 dkg
• Tojás 4 db

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, összekeverjük a liszttel és egy kevés sóval, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától.
Miután megkelt átgyúrjuk és rudat formázunk belőle. Gőz fölé helyezzük kb. 20 percre.
A sertés combot bedörzsöljük sóval és köménymaggal, a fokhagymát és a vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A húst annyi zsírba tesszük, hogy ellepje, majd a sütőben 85 fokon egy éjszakán keresztül sütjük.
A cukrot karamellizáljuk a zsíron, rátesszük a savanyú káposztát, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk és készre pároljuk.

További olvasnivalók