Család-barát

Gombás –répás tojáslepény

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszőleges formára aprítjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük az előkészített zöldségeket, ízesítjük sóval frissen őrölt borssal majd néhányszor átkeverve félpuhára pároljuk. Amikor kész, hozzákeverjük a megmosott apróra vágott petrezselymet. Nem szabad sajnálni, bőven mérjük!
A tojásokat egyesével felütjük, villával kissé felverjük és mintha palacsintát sütnénk, kiolajozott serpenyőben 4 lepényt sütünk.
Tálaláskor az elkészült zöldséget 4 részre osztjuk és megtöltjük a „palacsintákat”. Tetszőlegesen felgöngyöljük, vagy négyrét hajtjuk.
Kínáljunk mellé savanyúkáposztát, és barna kenyeret, vagy péksüteményt.

Hozzávalók 4 főre:
tojás 4 db
gomba 20 dkg
sárgarépa 20 dkg (2 kisebb, vagy 1 nagyobb db)
olaj 2 evőkanál
vaj 2 dkg
petrezselyemzöld 1 nagy csokor
savanyúkáposzta, barna kenyér

További olvasnivalók