Család-barát

Sajtos receptek

Márványsajtkrém:
– 150 g kéksajt, márványsajt (niva sajt, vagy Danish blue, rokfort stb…)
– 100 g vaj
– 1 fej fokhagyma
– frissen őrölt bors
– 2 db körte
– 2 db alma
– 1 fürt szőlő
– 100 g dió (hámozott nem darált!)

Fűszeres kecskesajt golyók:
– 150 g friss, lágy, natúr kecskesajt
– rózsabors
– provancei fűszerkeverék
– frissen őrölt bors

Sütőben sült camambert:
– 1 db kb 150 g-os FADOBOZOS Camambert, vagy Brie sajt
– 2 db rusztikus bagett, ciabatta, stb… lényeg hogy valami rusztikus formájú háziss megjelenésű cucc legyen 🙂

Klasszikus svájci sajt fondue:

– 130 g Gruyére sajt
– 130 g Comté sajt
(vagy 2 féle magas zsírtaralmú, érlelt kemény hegyi sajt, pl. Appenceller, vagy más Alpesi sajt)
– 130 g Ementáli sajt (zsíros nagylyukú sajt)
– 1 ü száraz fehér bor (Sauvignon Blanc, Rajnai vagy Olaszrizling pl Légli Blanc)
– 1 cs étkezési keményítő
– 1-2 gerezd fokhagyma
– 30 ml cseresznyepálinka (körtepálinka, esetleg birs lényeg hogy fanyarabb gyümölcs legyen, barack, málna stb.. nem jó!)
– 1-2 rusztikus bagett

További olvasnivalók