Elkészítés:
A sonkát kisebb kockákra daraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és közepes tűzön, aranybarnára sütjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső sütési módra állítva (légkeveréssel 180 fok).
Egy nagy tálba felütjük a tojásokat, beleöntjük a tejszínt, jó alaposan sózzuk, borsozzuk, és egy habverővel simára keverjük. A sonkát és a tojásos keveréket egy közepes méretű sütőtálba szedjük, beletördeljük a feta kétharmad részét, majd vagy egy 26 cm méretűt (átmérőjűt?), és beleszedjük a tojásos keveréket. Eligazítjuk, majd az előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük. A félretett fetával és petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
4 evőkanál étolaj
20 dkg sonka
8 tojás
8 evőkanál habtejszín
só és frissen őrölt bors
15 dkg feta sajt
¼ csokor petrezselyem