Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső sütési módra állítva (légkeveréssel 180 fok), és egy kisebb tepsit előkészítünk. A padlizsán két végét levágjuk, majd hosszában félbevágjuk és a tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt puhára sütjük.
A tojásokat egy lábosba szedjük, annyi vizet öntünk rá, hogy egy bő ujjnyira ellepje és nagy lángon felforraljuk. Forrástól számítva 8 percig főzzük majd vegyük le a tűzről és szedjük át egy tál hideg vízbe. Pár perc elteltével pucoljuk meg mindet.
Egy tálban villával vagy krumplinyomóval finomra törjük. Kaparjuk hozzá a padlizsán sült húsát, szórjuk rá a finomra vágott hagymát és a petrezselymet. Majd kanalazzuk hozzá a tejfölt, mustárt, vajat és keverjük össze. Ha krémesebben szeretnénk, akkor adjunk hozzá még több tejfölt. Végül fűszerezzük sóval és borssal.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db kisebb padlizsán
1 evőkanál étolaj
6 db tojás
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
5 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár
5 dkg puha teavaj
só és frissen őrölt bors