Család-barát

Padlizsános tojáskrém

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső sütési módra állítva (légkeveréssel 180 fok), és egy kisebb tepsit előkészítünk. A padlizsán két végét levágjuk, majd hosszában félbevágjuk és a tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt puhára sütjük.

A tojásokat egy lábosba szedjük, annyi vizet öntünk rá, hogy egy bő ujjnyira ellepje és nagy lángon felforraljuk. Forrástól számítva 8 percig főzzük majd vegyük le a tűzről és szedjük át egy tál hideg vízbe. Pár perc elteltével pucoljuk meg mindet.

Egy tálban villával vagy krumplinyomóval finomra törjük. Kaparjuk hozzá a padlizsán sült húsát, szórjuk rá a finomra vágott hagymát és a petrezselymet. Majd kanalazzuk hozzá a tejfölt, mustárt, vajat és keverjük össze. Ha krémesebben szeretnénk, akkor adjunk hozzá még több tejfölt. Végül fűszerezzük sóval és borssal.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db kisebb padlizsán

1 evőkanál étolaj

6 db tojás

1 db vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

5 evőkanál tejföl

1 teáskanál mustár

5 dkg puha teavaj

só és frissen őrölt bors

 

További olvasnivalók