Elkészítés:
A paradicsomkonzervert egy kisebb lábosba öntjük és sóval, chilivel, fűszerezve összefőzzük.
A babot leszűrjük, leöblítjük és szárazra lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a tojásokat tükörtojásnak megsütjük.
A tortillakat egyesével felforrósítjuk egy száraz serpenyőben és egy tányérra fektetjük. Mindegyiket megkenjük a csípős paradicsommal, megszórjuk a babbal, és ráfektetünk egy-egy tükörtojást. Ízlés szerint tovább töltjük avokádóval, paprikával, koktélparadicsommal és a sajttal.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db hámozott paradicsom-konzerv
só és frissen őrölt bors
őrölt chilipaprika ízlés szerint
40 dkg feketebab konzerv
2 evőkanál olaj
4 db tojás
4 db tortilla
2 db avokádó
1 erős paprika
20 dkg koktélparadicsom
20 dkg félkemény sajt