Család-barát

Mártogatós - szendvicskrém

FEHÉR – Tormás csülökkrém

Elkészítés:
A főtt, füstölt darált csülökbe keverjük a finomra vágott újhagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk a tormát, mustárt, elkeverjük, belereszeljük a citrom héját, sózzuk, borsozzuk és a tejföllel és a krémsajttal kikeverjük.

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone krémsajt,
30-40 dkg főt füstölt csülök,
1 ek. ecetes, reszelt torma,
2-3 ek. tejföl,
1 cs. újhagyma,
1 cs. petrezselyem,
1 kk. mustár,
½ citrom reszelt héja.

CITROMSÁRGA – Tojáskrém

Elkészítés:
A tojásokat keményre megfőzzük, megpucoljuk és feldaraboljuk. Sóval, borssal, mustárral összekeverjük és villával vagy botmixerrel összetörjük, pürésítjük. Hozzákeverünk annyi libazsírt, hogy krémes állagot kapjunk. Végül a finomra vágott lilahagymát és petrezselymet is hozzákeverjük.

Hozzávalók:
4 főtt tojás,
só,
őrölt bors,
2-3 ek. libazsír,
1 kis fej lilahagyma,
1 kk. mustár,
1 cs. petrezselyem.

NARANCSSÁRGA: Narancsos répakrém

Elkészítés:
A répát kislyukú reszelőn lereszeljük és vajon puhára pároljuk. A levét kifacsarjuk és a répához adjuk. Kikeverjük a citromlevet a fahéjjal, mézzel, narancsvirágvízzel és mentával (friss menta esetén a leveleket fel kell aprítani, ebben az esetben a mentát pürésítés után adjuk hozzá) úgy, hogy homogén levet kapjunk. Ezt is a répához keverjük és a mascarpone-val együtt pürésítjük.

Hozzávalók:
1 db narancs leve,
2 ek. vaj,
2 db sárgarépa,
2 ek. mascarpone krémsajt,
2 ek citromlé,
őrölt fahéj,
2 kk. méz,
2 kk. narancsvirágvíz,
szárított és/vagy friss menta.

RÓZSASZÍN – Fetás céklakrém

Elkészítés:
A céklát kockára vágjuk, meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal, hozzákeverjük a metélőhagymát, római köményt, pici sót, őrölt borsot, majd a fetával együtt botmixerrel turmixoljuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk és durvára vágjuk. A krémhez keverjük.

Hozzávalók:
4 előre főzött natúr cékla,
1 ujjnyi vastag feta szelet (kb 150 g),
balzsamecet,
olívaolaj,
metélőhagyma,
maréknyi dió.

 

 

További olvasnivalók