×
Család-barát

Tápióbicskei töltött káposzta

Hozzávalók 10 személyre:
20 db savanyú káposztalevél
½ kg füstölt mangalicacomb
½ kg mangalicacomb
15 dkg rizs
1 tojás
2 nagy fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
só, pirospaprika
őrölt bors
½ l olaj
csontleves
20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
4 dl tejföl
1 csokor kapor

Elkészítés:
A szokásos módon apró töltött káposzta tekercseket készítünk: a megdarált húsokhoz adjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, olajon üvegesre párolt vöröshagymát elkapart fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A tölteléket 1-2 tojással lazítjuk. A káposztaleveleket megtöltjük a jól összekevert töltelékkel. Csontlében puhára pároljuk. A leszűrt tekercseket liszttel, tojással és morzsával panírozzuk és bő forró olajban ropogósra sütjük. Kapros tejföllel meglocsoljuk és így tálaljuk.

További olvasnivalók