Tészta:
149 g liszt
22 g zsír
29 g vaj
14 g porcukor
3 f élesztő
0,001 g só
45 g tej
0,06 g Tojássárgája
0,01 g Citromhéj
0,01 g Vaníliáscukor
1 db tojás kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a hideg tejben egy kevés cukorral feloldom. A többi hozzávalót egy dagasztóüstbe mérem, majd egyneművé gyúrom. Kiadagolom 270g ra, és hűtőben pihentetem 15 percig
Piskóta morzsa:
40 g Tojásfehérje
20 g Tojássárgája
25 g Cukor:
25 g Liszt
Hagyományos módon piskótát készítek, tojásfehérjét a cukor 1/3 val habbá verem. Tojássárgáját a maradék cukorral kihabosítom, a kettőt egyneműsítem, legvégül a lisztet hozzákeverem. Lapnak kikenjük, 180 fokon készre sütjük. Szárítjuk és ledaráljuk.
Dió töltelék:
61 g Enyhén pörkölt darált dió
61 g Enyhén pörkölt durva dió
30 g Piskóta morzsa
7 g Víz
30 g cukor
21 g méz
0,01 g citromhéj
0,06 g vaníliás cukor
0,025 g fahéj
0,007 g mazsola
Elkészítés:
A vizet, a mézet, kristálycukrot, mazsolát, forralom, ezután a fennmaradó alapanyagokra öntöm, egyneműsítem. Kihülés után 270 g ra mérjük.
A pihentetett tésztát 25×20 cm téglalapra nyújtom. Az előzőleg kimért tölteléket egyenletesen eloszlatom a tészta felületén úgy hogy a szélein 0,5 cm meghagyok, és feltekerem.
Tojássárgájával megkenem, hideg helyen száradásig hagyom, ezután tojásfehérjével kenem, meg szurkálom, fél diót helyezek a tetejére, meleg helyen hagyom megszáradni. Majd 215 fokos sütőben 25-30 percig sütöm.