Család-barát

Gluténmentes narancsos mascarponés tekercs Zellei Tündi módra

Hozzávalók:

A piskótához:
6 db tojás
5 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
3 evőkanál holland kakaópor
6 evőkanál eritrit

A krémhez:
25 dkg mascarpone
2,5 dl habbá verhető tejszín
fél narancs leve és héja
4 evőkanál porrá őrőlt eritrit
1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a díszítéshez kakaópor és narancshéj

Elkészítés módja:
Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a lisztet elkeverjük a holland kakaóporral és lazán elkeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 180 C -os sütőben 8-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kisült akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt még melegen, aztán feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a tejszínnel és az édesítővel, majd hozzáadjuk a narancs levét és héjá és a vanília kivonatot.. A piskótalapot kitekerjük és megkenjük a mascarponés krémmel. Feltekerjük, bevonjuk a maradék krémmel, meghintjük kakaóporral és narancshéjjal díszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

További olvasnivalók