Család-barát

Gluténmentes mézes krémes Zelleitündi módra

Hozzávalók:

A tésztához:
1 egész tojás
5 dkg vaj/bio margarin
2,5 dkg édesítő
1 evőkanál mézhelyttesítő, vagy méz, amivel az igazi
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tej/növényi tej
20 dkg gluténmentes lisztkeverék süteményekhez

A krémhez:
3 dl tej/növényi tej
3 evőkanál gluténmentes lisztkeverék süteményekhez
12 dkg vaj/bio margarin-vaníliaőrlemény
fél citrom leve
7 dkg Tündi Free Eritritporrá őrőlve
2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb
házi cukormentes baraclekvár
a csokimáz a tetejére
5 dkg vaj
1,5 evőkanál holland kakaópor
2 teáskanál Tündi Free Négyszer Édesebb
egy csepp ecet

Elkészítés módja:
A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk.Ha száraznak érezzük, akkor még etehetünk hozzá egy kis tejet vagy tejfölt. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, a citromlevét és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, szép habosra és megkenjük a lapokat. A középső lapot cukormenets baracklekvárral kenjük meg jó vastagon. A máz a tetejére ezután kerül rá. A vajat megolvasztjuk a kakaóport és az édesítőt hozzáadjuk, elkeverjük, végül egy csepp ecetet is hozzáadunk. Rásimítjuk ezt a finom csokis mázt a zserbó tetejére. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük.

További olvasnivalók