Család-barát

Töltött Hokkaido tök

Hozzávalók:
1 kisebb Hokkaido tök / 60-70 deka /
20 dkg darálthús
1 szál póréhagyma
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 ek. 20%-os tejföl
1 ek. sűrített paradicsom
1 csomag petrezselyem
10 deka feta,
só, bors

Elkészítés:
A töknek levágjuk a tetejét, kimagozzuk egy kanállal.
A kalapjával együtt 180 fokon a sütőben 15 percig sütöttem.
Közben a darálthússal egy kis vajon megdinszteltem addig, amíg a hús fehér színű nem lett.
Ezalatt a pórét megmossuk, karikára vágjuk, a fokhagymát is kis darabokra vágva, a paradicsomot szintén.
Ezeket a zöldségeket a húsra tesszük és pár percig együtt sütjük, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot. Megint együtt dinszteljük, utána tejfölt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
A tököt kivesszük a sütőből és apró kockákra vágott fetasajttal felváltva megtöltjük a töltelékkel. Rátesszük a tetejét és még 20 percig sütjük.
Tálalás elött cikkekre vágjuk, mint egy dinnyét.

További olvasnivalók