Család-barát

Stiller Tomi sajtlevese

Hozzávalók két tányérhoz:
70 g hagyma (apróra vágva)
40 g bacon (felkockázva)
200 g tejszín
120 g Comté sajt
40 g Maasdamer sajt (apróra vágva)
1 merőkanál alaplé
2 kávéskanál dijoni mustár
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott snidling

„Betét”: Sajtos-Sonkás Tartine:
1 szelet kovászos kenyér (vajazva)
2 szelet raclette sajt
6-8 szem kék áfonya
1 szelet serrano sonka

Elkészítés:
A hagymát és a bacont kevés zsíron összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ez lesz az alap, amiben felolvasztjuk a sajtot.
A Comté-t apróra törjük és felolvasztjuk. A Maasdamer nem olvad könnyen, de most ez a lényeg, mert így minden falathoz jut egy kis rágható sajtdarab.
Keverjük el benne a mustárt és forraljunk rajta egyet. Húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a zöld fűszereket és készítsük el a „betétet”.
Egy szép vastag szelet kovászos kenyeret vajazzunk meg mindkét oldalán, majd forró serpenyőben süssük meg.
Egy hőálló edénybe két szelet raclette sajt közé tegyünk kék áfonyát és sütőben süssük, amíg összeolvad.

További olvasnivalók