Család-barát

Cantuccini - olasz kétszersült

Hozzávalók:
500 g finomliszt
250 g cukor
4 g sütőpor
3 tojás (M)
150g lágy vaj

1 citrom héja
100 g mandula
+1 tojás kenéshez

Elkészítés:
A robotgép táljában keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a 3 tojást.
Indítsuk el a keverőgépet és adagonként adjuk hozzá a vajat és a sót. Állítsuk le a gépet és kézzel gyúrjuk bele a mandulát.
Kapcsoljuk be 180°C-ra a sütőt, amíg melegszik a tésztát tegyük hűtőbe. Sütőpapírozott tepsire formázzunk a tésztából 4 rudat. Kenjük meg tojással sütés előtt.
15 percig süssük, vagy addig, amíg egy kis pír jelenik meg rajta. Sütőből kivéve lágy szerkezetű lesz a vaj miatt. Várjunk egy 20 percet vagy vigyük ki a hidegbe, hogy a vaj kicsit visszahűljön, majd ujjnyi vastagon szeleteljük fel. Tegyük őket a vágott oldalukra és süssük újabb 15 percig.

További olvasnivalók