Család-barát

Rozéra sült szűzpecsenye kelkáposztás kölessel, grillezett gombával és vörösboros mártással birsalmás mustárkaviárral

Összetevők:

80 dkg sertés szűzpecsenye
2 dkg tökmag
15 dkg kelkáposzta
10 dkg köles
4 db tojás
10 dkg vaj
20 dkg örödögszekér gomba
5 dkg vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyem gyökér
2 dkg zeller
0,5 dl vörösbor
1 csomag mustármag

Elkészítés:

Elkészítjük a párolt kölest, kihűtjük, vajjal, tojással összedolgozzuk
És az elő hő kezelt kelkáposzta levelekbe töltjük folpackban rögzítjük, 140 fokon sütőben 20 percig gőzöljük
Az előkészített szűzpecsenyét elősütjük, sózzuk, 60 fokon 20 percig hő kezeljük
Pihentetjük és közvetlen tálalás előtt újra átpirítjuk
A beforralt, redukált alaplevet vörösborral ízesítjük, sűrítjük
A mustármag kaviárhoz keverjük az apró kockákra vágott birsalmát
Az ördögszekér gombákat hosszában felvágjuk, a szár részt beirdaljuk, sózzuk, megsütjük

További olvasnivalók