×
Család-barát

Hideg fogas zöld majonézzel, málnás céklával és friss salátával

Összetevők:

40 dkg fogas filé
15 dkg cékla
5 dkg málna
1 db citrom
2 dkg cukor
1 db citrom
1 db szívsaláta
1 csomag mikrozöldség
1 dl étolaj
0,5 dl tejszín
20 dkg só
0,5 dl balzsamecet
5 dkg méz

Elkészítés:

Az előkészített nyúzott fogas filét 10%-os sóoldatba rakjuk körülbelül 15 percre majd átöblítjük.
Enyhén megszórjuk zselatinnal, folpack segítségével henger alakúra formázzuk
57 fokos vízben 10 percig hő kezeljük, tálalásig hűtjük
Elkészítjük a majonézt  melyet frissen vágott petrezselyemmel ízesítünk
A málnát felfőzzük, átpasszírozzuk belekeverjük az apró kockára vágott céklát tálalásig érleljük
Az előkészített szívsalátát leveleire szedjük, előkészítjük a mikro zöldségeket

További olvasnivalók