Család-barát

Gesztenye desszert

Tészta:
6 db tojás
60 g cukor
120 g liszt
60 g víz

A tojás sárgáját az 1/3 cukorral habosra keverjük, beleöntjük a vizet, majd a liszt felével simára keverjük.
A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral, majd lazán hozzákeverjük a sárgáját is tartalmazó péphez, végül lassan hozzászórjuk a maradék lisztet.
Sütőpapíros lemezre simacsöves zsákból félgömböket formázunk, és gőzmentes sütőben 180-190 C fokon világosra sütjük.
Ha kihűlt, belsejét kiskanállal kiszedjük, hogy üreges legyen, az egyik talpát levágjuk, hogy megálljon, és csokiba mártjuk külön-külön a pereméig.

Krém:
500 g gesztenyepüré
0,5 dl rum
50 g porcukor
összekeverjük, majd 400 g felvert tejszínhabbal lazítjuk.

Ezzel a krémmel töltjük be a fánkokat, és hűtőbe tesszük dermedésig.

További olvasnivalók