Család-barát

Liba-rillette, ecetes zöldségekkel

Hozzávalók:
Rillette:
4 db libacomb
0,1 kg vöröshagyma
0,1 kg fokhagyma
0,5 l libazsír
Ízlés szerint:
– brandy
– só
– cayenne bors
– petrezselyem
– metélőhagyma
– mustár
– narancs

Savanyított zöldségek:
0,2 kg kápiapaprika
0,2 kg cukkini
0,1 kg karfiol
0,1 kg lilahagyma
0,2 kg apró koktélparadicsom
0,06 l ecet
0,04 kg cukor
0,05 kg só

Elkészítés:
A tetszőlegesen darabolt, szezonális zöldségeket üvegbe rakjuk és sós, fűszeres, ecetes lével felöntjük, dunsztoljuk, tetejére állítjuk.
Az előző este befűszerezett combokat fólia alatt 5-6 órát sütjük, majd lehűtjük. A húst könnyedén leszedjük a csontról, s zsírral-pecsenyelével, brandyvel, petrezselyemmel, metélőhagymával, sóval, borssal, cayenne borssal, mustárral és narancshéjjal homogén masszává keverjük. A tetejét pedig zsírral lezárjuk.

További olvasnivalók