×
Család-barát

Cziffra szelet recept

Szükséges alapanyagok: vaj 118g, porcukor 60g, kristálycukor 108g, vaníliás cukor 10 g, búzaliszt 122g, étcsokoládé 318g, mazsola 30 g, rum 55ml, víz 70ml, Cherry brandy 40 ml, sárgabarack lekvár 90g, tojásfehérje 5 db, tojássárga 3 db.
A megadott alapanyag mennyiségből kb. 20 db, 55g-os termék készíthető.

I. Alapanyagok világos tésztalaphoz
Tojásfehérje 2 db
Kristálycukor 26 g
Vaj 50 g
Porcukor 25 g
Vaníliás cukor 5 g
Tojássárga 1 db
Búzaliszt 52 g

Világos tésztalap készítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá keverés közben a tojássárgát.
A felvert tojásfehérjét kíméletes keveréssel a tojásos zsiradékfázishoz keverjük, majd a lisztet is hozzákeverjük a masszához. A masszát két részre osztjuk és 2 db vékony lapot kenünk belőle. Sütés:210 oC-on.

II. Puncs massza készítése
Alapanyagok a puncs massza világos tészta részéhez
Tojásfehérje 2 db
Kristálycukor 26 g
Vaj 50 g
Porcukor 25 g
Vaníliás cukor 5 g
Tojássárga 1 db
Búzaliszt 52 g

Ezekből az alapanyagokból a Világos tésztalap készítése résznél leírt módot piskótát sütünk.

Alapanyagok a Sacher (csokoládés) tészta készítéséhez:
Tojás fehérje 1 db
Kristálycukor 10 g
Vaj 18 g
Porcukor 10 g
Tojássárga 1 db
Étcsokoládé 18 g
Búzaliszt 18 g

Sacher (csokoládés) tészta készítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgát, majd az olvasztott étcsokoládét. A tojásfehérje habot a csokoládés részhez keverjük. Legvégül hozzákeverjük a lisztet. A masszából piskótát sütünk. Sütés:210 oC-on

További alapanyagok a puncs masszához
Mazsola 30 g
Rum 55 ml
Kristálycukor 46 g
Víz 70 ml
Sárgabarack lekvár 60 g
Cherry brandy 40 ml

Puncs massza elkészítése:
A mazsolát 15 ml rumban megáztatjuk. Vízből, kristálycukorból, sárgabarack lekvárból, Cherry brandyvel szirupot főzünk. A világos és a csokoládés tésztát összetörjük, összekeverjük a rumban áztatott mazsolával, a főzött sziruppal és a maradék rummal.

III. Cziffra szelet összeállítása
Egy világos tésztalapot, megkenünk 15 g sárgabarack lekvárral, a puncs masszát egyenletesen eloszlatjuk rajta, lekenjük a maradék 15g sárgabarack lekvárral, majd egy világos tésztalappal lezárjuk. A betöltött terméket lepréseljük, 1 napig állni hagyjuk, majd hasábokra vágjuk és olvasztott étcsokoládKrisztal bevonjuk. Tetejére zongorabillentyű rajzolatú, Cziffra feliratú fehércsokoládé lapot teszünk vagy tetszőlegesen díszítjük.

További olvasnivalók