×
Család-barát

Palócpecsenye, fokhagymás vajon párolt zöldbabbal

Hozzávalók:
50 dkg karaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
3 dl víz
2-3 evőkanál liszt
só, bors
1 csapott kiskanál pirospaprika
2-3 evőkanál mustár
olaj a sütéshez

80 dkg vágott sárga zöldbab
2 gerezd fokhagyma
só, bors
fél csokor petrezselyem zöld
10 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a lisztbe és egy nagyobb serpenyőben közepesen forró olajban pár perc alatt hirtelen süssük meg mindkét oldalát, majd tegyük félre.

A megmaradt zsíradékon gyakori kevergetéssel közepes lángon pároljuk , majd enyhén pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a serpenyőt levéve a tűzről, szórjuk bele a pirospaprikát. Utána öntsük fel tejföllel, vízzel, ízesítsük sóval, borssal és apránként keverjük bele a mustárt. Tegyük a mártásba a húsokat és lefedve, kis lángon főzzük puhára.
A köret elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és 1-2 percig kevergessük míg a petrezselyem fonnyadni kezd. Tegyük bele a zöldbabot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lefedve 8-10 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

További olvasnivalók