Család-barát

Gölődinleves

Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db kisebb zeller
2 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál pirospaprika

bors
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
1 db zöldpaprika
2 evőkanál paradicsomlé
A gölödinhez:
50 dkg burgonya
liszt szükség szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel és pirospaprikával. Ezután vízzel felengedjük, beletesszük a zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomlét is hozzáöntjük. Lassú tűzön forraljuk.

Elkészítjük a gölödineket. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyatörővel összetörjük. Kihűtjük! Megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy az jól gömbölyíthető legyen.

Amikor már majdnem kész a leves, forrás közben belefőzzük a gölödineket. Akkor kész, ha a burgonyagombócok feljönnek a tetejére. Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.

További olvasnivalók