Hozzávalók:
2 kg ponty
18 dkg vöröshagyma
4 dkg finomra őrölt házi édes-nemes paprika
4 dkg só
3 liter víz
20 dkg gyufatészta
3-4 db cseresznyepaprika
Elkészítés:
Főzés előtt a megtisztított, beirdalt halat pár órával előbb lesózzuk. A halfejet kettévágjuk. A halszeleteket az apróra vágott hagymával együtt belehelyezzük a bográcsba. Ezek után felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel. Erős tűzön felforraljuk és a habzás után a lébe belemérjük a paprikát és a cseresznye paprikát. Mindvégig ügyeljünk a forrás intenzitására. A forrástól számított 35-40 perc alatt kész í finom bajai halászlé. Amennyiben kell még sózni, azt mindenképp az utolsó percekben tegyük. A külön főzött gyufatésztával tálaljuk.