Család-barát

Sült céklás, kókuszkrémes rizottó citrussal, pirított mandulával

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg cékla
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
kakukkfű, zöldbors, édesköménymag, só
400 g sushi rizs nyersen
400 g barnarizs főve
500 g kókusztej
1 db bio citrom
olivaolaj
szeletelt mandula

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Tepsiben elterítjük, meglocsoljuk olivával, só, bors, pár gerezd pucolt fokhagyma, és 2 szál kakukkfű mehet mellé. Összekeverjük és mehet a sütőbe 25-30 percre 180 fokon. Amíg sül, a sushi rizst megmossuk, és másfélszeres vízzel feltesszük főni, fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. A vöröshagymát kockázzuk, majd oliván enyhén megdinszteljük, hozzáadjuk a főtt barnarizst, a sushi rizst, a sült céklát és fűszerezzük a citrom reszelt héjával és felöntjük a kókusztejjel és egy kevés zöldségerőlevessel, vagy vízzel még. A citrom levét is kifacsarjuk, ami szintén mehet az ételbe. Szépen, lassan krémesre főzzük, és jöhet is a tálalás. Tetejét pirított szeletelt mandulával szórjuk meg.

További olvasnivalók