Család-barát

Gesztenyegolyók

Hozzávalók:
Piskóta:
5 dkg barna rizsliszt
2 dkg köles liszt
3 dkg tápióka keményítő
1,25 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 g sótőpor
2 ek édesítő (1:4)
1,25 dl víz
További hozzávalók:
25 dkg gluténmentes natúr gesztenyemassza
2 ek rumaroma
1 ek holland kakaópor
1 ek porrá őrölt édesítő (1:4)
kb. 0,25 dl növényi tejszín
+ olvasztott mentes csokoládé a forgatáshoz

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól
kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (18×18 ) és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, összemorzsoljuk, vagy nagyon apróra vágjuk.
Majd az összes többi alapanyaggal együtt egy tálban alaposan összegyúrjuk.
Golyókat formázunk belőle és az egyik felét az olvasztott csokoládéba mártjuk.

 

További olvasnivalók