Család-barát

Csoki torta

Hozzávalók:
Piskóta:
15,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
8,5 dkg tápióka keményítő
4,5 dkg édesítő (1:4)
4 dkg holland kakaópor
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
3,5 dl víz
Krém:
3,5 dkg holland kakaópor
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
4 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
3 ek édesítő (1:4)
+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet,
kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt torta formába (18×18 vagy 20×20 ) tesszük, majd 180 fokon kb . 50 perc alatt
megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
A növényi tejet lábasba tesszük, beletesszük a kakaóport, barnarizslisztet, édesítőt és alaposan
kikeverjük, sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a növényi tejszínt és az olvasztott mentes csokoládét.
Hagyjuk , hogy kihűljön.
Ha a piskótánk elkészült és meghűlt, akkor három részre vágjuk.
Megtöltjük a krémmel a lapokat (maradjon a torta formában, ajánlott csatos szélűt használni).
4-5 órát pihentessük, majd a tetejére tegyük az olvasztott csokit.
Hagyjuk állni 2-3 órát, majd tálalható.
Ötlet:
Díszíthetjük bármilyen gyümölccsel.

További olvasnivalók