Hozzávalók:
1 kg bl 55 finomliszt
200 g vadkovász
10 g élesztő
5 dl tej
170 g finomítattlan nádcukor
20 g só
2 egész tojás
200 g vaj
1 tojás a kenéshez
Fahéjas-kardamomos töltelék:
20 g fahéj
200 g finomítatlan nádcukor
10 g kardamom
Briós szórásához:
mák
sütésálló cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat összedagasztjuk kivéve a sót és a vajat. Mikor a tésztánk már szépen összeállt, ekkor dagasztjuk bele kisebb darabonként a vajat, majd a legvégén a sót. 1 órát szobahőmérsékleten kelesztjük, majd megformázzuk. Éjszakára letakarva a hűtőben kelesztjük tovább, majd másnap tojással lekenve, mákkal vagy sütésálló cukorral megszórva 170-180 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.