Hozzávalók:
10 db szilva
1 rúd fahéj
3tojás
50g cukor
5g só
1dl tej
2dl tejszín
240g vaj
47g liszt
200g cukor őrölt bors
Elkészítés:
Sült cékla
A kimagozott szilvát 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Szilva saláta
A szilvát vékony lapokra vágjuk majd kevés cukorral és fahéjjal összekeverjük.
Sós karamell
150g cukorból karamellt készítünk, ha elérte a 140 fokot hozzá keverjük a 200g vajat és 100g tejszínt, 3g sót, majd hűtőben hagyjuk kihűlni.
Tojáskrém
100g tejszínt 100g tejet 2 tojást összekeverünk a maradék cukorral és 100 fokos sütöben 55 percet sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni és hidegen krémesre turmixoljuk.
Tuile
40g cukrot 40g vajat 1 tojásfehérjét összekeverünk 47 gramm liszttel.
A kapott masszát szilikon lapra simítjuk és 160 fokos sütőben 8 perc alatt barnára sütjük. Tálalás A lassan sült szilvát a tányér aljára helyezzük körbe rakjuk a salátával erre rákanalazzuk a sós karamellt. Az egészet bevonjuk a tojáskrémmel, melyre kevés borsot őrlünk. Ebbe a krémbe helyezzük a tuile lapokat.