Család-barát

Korpacibere leves

Hozzávalók:

½ Zeller
½ Sárgarépa
¼ Vöröshagyma
½ dkg Fokhagyma
10 dkg túró
10 dkg liszt
1szál Kapor
1 szál lestyán
2 db Újhagyma
1szál Tárkony
2 dl Tejföl
1db Tojás
Borecet
Fekete bors

Elkészítés:

1)Minden zöldséget megpucolunk megmossuk és szép apró kockára vágjuk.
2)Olajon vagy sertés zsíron megpirítjuk az apró vágott hagymát, fokhagymát. Rátesszük a zöldségeket, lestányt és 5-10 percig pirítsuk. Majd vízzel vagy alaplével felöntjük.
3)Közben kapros túró galuskát készítünk, liszt túró, tojás ,só és a kapor összekeverésével.
4)Levest 15 percig főzzük majd bele szaggatjuk a galuskát. Ha elkészült aromatizáljuk a tárkonnyal és ecettel borssal ízesítjük.

További olvasnivalók