Család-barát

Tápió vidéki tojáspörkölt

Hozzávalók:
• 4 db tojás
• 2 db közepes vöröshagyma
• 6 dkg sertészsír
• 1 teáskanál paprikakrém
• 1 db zöldpaprika
• 1 db paradicsom
• 2 teáskanál fűszerpaprika
• 0.5 teáskanál só
• 1.5 dl 20%-os tejföl,ízlés szerint
• 5-6 karika füstölt kolbász

Elkészítés:
1. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a sót, rászórjuk az őrölt paprikát és felengedjük kb. 1,5 dl vízzel.
3. Beletesszük a felszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát.
4. Ezt a pörköltalapot kb. 35 percig főzzük, időnként kavargatjuk. Ha szükséges, a vizet nagyon pici adagokban pótoljuk.
5. Míg a pörköltalap fő, a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és vastagabb szeletekre (1 tojást 4 szeletre) vágjuk.
6. Amikor a pörköltalap megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, óvatosan beletesszük a tojás karikákat és a vékonyra szeletelt füstölt kolbászt.
7. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.

További olvasnivalók