Család-barát

Vadsertés vagy szarvas szeletek ,joghurtos ,mézes ,gesztenyés erdei gyümölcsökkel,gombával,magyaros burgonyával

Hozzávalók:
Vadhús 0,90 kg
vaj 0,10 kg

babérlevél
kakukkfű
pár szem bors
néhány szem fenyőmag
erdei gyümölcs mix 0,50 kg
gomba 0,30 kg
méz 0,10 kg
gesztenye massza 0,25 kg
joghurt 2 ,- dl
vörösbor 2,- dl
Burgonya 1,-kg
paprika 2 db
paradicsom 1 db
vaj 0,10.kg
zsír 0,10 kg
vöröshagyma 0,10 kg

Elkészítése:
A vadhúst szeletekre vágjuk,kissé kiveregetjük.Mind a két oldalát vajon megsütjük.Felengedjük vízzel,vagy csontlével fűszerezzük és pároljuk,még puha nem lesz.Mikor már kellően megpuhult kivesszük a húsokat,a visszamaradt zsiradékban kissé megpároljuk az erdei gyümölcsöket.Közben a joghurtból,a mézből,és a gesztenye masszából mártást keverünk.hozzáadjuk a forró erdei gyümölcsökhöz,és pár percig pároljuk.tálaláskor a húsra öntjük.a burgonyát karikára vágjuk olajban pirosra sütjük,a paprikából, paradicsomból könnyű lecsót készítünk és elkeverjük a burgonyával.köretként adjuk a húshoz.

További olvasnivalók