Család-barát

Damjanich Tormás hal

Hozzávalók:
0,5 kg csuka vagy harcsa
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
2 szál torma
1 kg apró burgonya
diónyi vaj
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

szemes bors

Elkészítés:
A megtisztított halat egy liter vízzel leöntjük, és melle dobjuk a karikákra vágott zöldségeket, az apróra vágott hagymát meg az egyik négybe vágott tormát. Megsózzuk, a borsot beleszórjuk, a vajat beletesszük, és megfőzzük. Ha a hal már puha, a levéből kivesszük. A levét felére elfőzzük, leszűrjük, a liszttel elkevert tejfölt belekeverjük, és felforraljuk. A zöldségeket át passzírozzuk. A halra öntjük, és a másik tormát a tetejére reszeljük. Sós vízben kifőtt hordó burgonyával tálaljuk.

További olvasnivalók