Hozzávalók 2-3 személyre:
néhány ek kókuszzsír
1-2 tk aprított friss gyömbér
fél póré
1 csomag füstölt vagy natúr tofu
kb 2 ek szójaszósz
2 ek száraz fehérbor vagy rozé
1/2 tk őrölt kurkuma
1 piros pritaminpaprika vagy kápia
4 nagyobb fej csiperkegomba-
1 tekerés frissen őrölt bors
1 tk halszósz
1 tk citromlé
fél jégsaláta
Elkészítés:
Először is mindent előkészítünk és a kezünk ügyébe helyezünk:
A friss gyömbért meghámozzuk, felaprítjuk. A pórét félkarikákra vágjuk. A tofut leszűrjük, egy papírtörlővel szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk.
A paprikát kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
A jégsalátát is falatnyi darabokra vágjuk.
Minden ízesítőt kiteszünk a konyhapultra (szójaszósz, halszósz, fehérbor, citromlé, bors, kurkuma).
Egy wokban kevés zsiradékot hevítünk és rádobjuk a gyömbért és a pórét. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a tofucsíkokat is. Szójaszósszal ízesítjük, kevés bort löttyintünk hozzá, megszórjuk kurkumával. Dobva-rázva összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesen bevonják az ízesítők. Ekkor egy tálra szedjük.
Szárazra töröljük a wokot, megint egy kis zsiradékot hevítünk benne és rádobjuk a paprikacsíkokat, majd a gombaszeleteket, Megborsozzuk, halszósszal, citromlével ízesítjük és nagy lángon roppanósra wokozzuk. Mikor már jó, hozzáadjuk a tofus egyveleget is, és a legvégén a jégsalátát is beleforgatjuk és hagyjuk kicsit összeesni.
Friss petrezselyemmel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Reggelinek is finom, de főtt tésztával vagy gabonával összeforgatva ebédre vagy vacsorára is tökéletes.